Muista nämä vinkit ennen kuin puhdistat viskoosimaton

Viskoosimatot ovat mahtava valinta jokaiselle ostajalle. Ne ovat budjettiin sopivia, tyylikkäitä ja erittäin käytännöllisiä, Mutta koska ne on valmistettu materiaaleista, jotka kuluvat ajan myötä, on tärkeää pitää niistä hyvää huolta. Muuten mattojen kuidut vahingoittuvat ja matot likaantuvat ajan kuluessa. Vaikka sinulla olisi pehmein viskoosimatto, se saattaa menettää kutsuvuutensa huonon kohtelun takia. 

“Viskoosimatto saattaa vahingoittua pysyvästi vedestä.” 

Muista nämä vinkit

Viskoosimatto puhdistetaan kunnolla näiden välttämättömien vinkkien avulla. Pidä vinkit mielessä, kun sinun täytyy siivota viskoosimatto: 

  1. Ole varovainen veden kanssa- Yksinkertaisesti sanottuna veden ja viskoosin välillä ei ole rakkautta. Viskoosikuidut kutistuvat yleensä veden vaikutuksesta ja muuttuvat kellertäviksi. Koska materiaali on todella imukykyistä, nestemäiset tahrat täytyy puhdistaa välittömästi ja tehokkaasti. Tämän lisäksi viskoosimatto saattaa vahingoittua pysyvästi vedestä. Eniten käytetty vaihtoehto vedelle mattoja puhdistettaessa on sitrushapot tai etikkahapot. Jos sinulla on kirkkaaksi värjätty matto, värit saattavat haalistua, jos mattoa käsitellään liialla vedellä. Tämä on tärkein vinkki, joka sinun tulee muistaa suunnitellessasi viskoosin puhdistusta. 
  2. Kohtele kuteita hellästi- On myös tärkeää kiinnittää huomiota maton kuteisiin. Kuteet saattavat irrota liiankin helposti, jos mattoa harjataan vastakarvaan tai liian voimakkaasti. Maton harjaaminen samaan suuntaan varmistaa, että matto kestää puhdistuksen ja näyttää hyvältä. Jos yrität irrottaa pienen tahran, käytä sen jälkeen pehmeää harjaa. Tämä varmistaa, että koko matto näyttää yhtenäiseltä eikä puhdistettu kohta eroa muusta matosta. Harjaaminen saa maton näyttämään uudelta. 
  3. Imurointi on kiellettyä- Sähköimuri on vain huonoja uutisia, kun kyseessä on viskoosimatto. Sen imuvoima on niin luotettava, että se vahingoittaa maton kuituja niiden kiinnityskohtaan saakka. Jos käytät pölynimuria, käytä kaikista pienintä tehoa. Tehokkaammilla asetuksilla kuidut saattavat irrota matosta ja päätyä suoraa imuriin jättäen jälkeensä sotkun. 
  4. Kuivaa nopeasti- Kun olet puhdistanut mattosi, tärkeää on kuivata se niin nopeasti kuin mahdollista. Tämä johtuu siitä, että viskoosi on todella imukykyistä ja pystyy imemään itseensä suuren määrän vesimolekyylejä. Jos mattoa ei hoideta oikein, saattaa tämä johtaa homehtumiseen ja kulahtamiseen todella nopeasti. Sinulla on jonkin verran aikaa eli voit välttää kuumentuvia kuivausvaihtoehtoja, jotka saattavat myös vahingoittaa viskoosia. Paras tapa kuivata viskoosimatto on ripustaa se kuivumaan hyvin ilmastoituun paikkaan, jos matto on sisällä. Ikkunoiden avaamisen pitäisi toimia. Jos tämä ei ole mahdollista, myös aurinko toimii hyvin. 
  5. Puhdista tahrat hellästi- Yleensä viskoosimatto, joka on tahraantunut, saattaa aiheuttaa välitöntä paniikkia. Mutta sille ei ole tarvetta. Muista vain, että et koskaan hankaa tahroja liian kovaa tai käytä imuria. Paperi tai sieni toimii hyvin nesteen imemisessä tahrasta. Etikkahappoa tai sitrushappoa voidaan käyttää kankaassa tahran poistamiseen. Muista painella tahraa hankaamisen sijasta. Kun siivoat, muista liikuttaa puhdistusliinaa maton kuteiden suuntaisesti. Ole kärsivällinen ja muista yksinkertaiset vinkit. Yksikään tahra ei ole liian vaikea puhdistettavaksi.  

Onko se sen arvoista?

Saatat pohtia luettuasi artikkelin, onko viskoosimatto edes ostamisen arvoinen, koska joudut käymään läpi kaikki nämä varotoimenpiteet ja käyttämään paljon aikaa sen puhdistamiseen. Vastaus on kyllä. Viskoosimatot tuovat kotiin klassisen ja elegantin tunnelman. Silkin kiilto ja villan pehmeys lompakolle ystävällisellä hinnalla. Viskoosimatto on ehdottomasti välttämättömyys, jos etsit kotiisi piristystä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *