Lær hvorfor orientalske tepper er så eksklusive!

Orientalske tepper, også kalt persiske tepper, er velkjent for å være noen av tidenes mest populære tepper. Men denne populariteten kommer med merkelappen eksklusivitet. Disse teppene er eksklusive og koster mer enn andre. Så hva er forskjellen som gjør disse orientalske teppene så spesielle? Hvorfor er det billige orientalske teppet ditt ikke ekte vare?

Mange regner dette for en flott investering. Hvorfor er samlere så fascinert av dette teppet? Er det faktisk verdt pengene?

Ser du etter svar på spørsmål som dette, så la oss gi deg svarene på dem.

Her er noen klare grunner til at orientalske tepper er dyre, kjære og så eksklusive!

  1. Det er tidkrevende å lage dem

Et ekte og originalt orientalsk teppe er laget helt for hånd. Dette sikrer at teppets design og kunst holdes autentisk.  Det er ikke bare skapelsesprosessen, helt fra anskaffelsen av materialet brukt til å lage teppet, til veving av garnet til teppets dedikerte og intrikate mønster – alt gjøres for hånd, uten bruk av maskiner. Og denne prosessen med anskaffelse, sortering, veving og fullføring gjør at det kan ta lang tid å lage et teppe, som bør verdsettes av eieren resten av livet. Det bør ikke være noen overraskelse når vi sier at de fleste orientalske tepper kan ta månedsvis, til og med år å fullføre. Faktorer som designmønsteret, størrelsen og bredden, samt andre detaljer, kan påvirke hvor mye tid som kreves for å gjøre teppet ferdig. En annen faktor man bør merke seg at jo finere materiale som brukes når man lager et orientalsk teppe, jo lenger tid tar det å veve det, noe som diskuteres videre i neste punkt.

  1. Hva det orientalske teppet er laget av påvirker eksklusiviteten

Hvis du ikke visste det bør du vite at det finnes forskjellige typer orientalske tepper laget av forskjellige typer materialer, noe som kan påvirke prissettingen.

Hvis du er ute etter et stamme- eller nomadisk teppe er disse laget av ren ull og kan koste mindre enn tepper laget av silke. Silketepper er omfattende å lage – de krever enormt med tid og innsats, men i tillegg er også silke et dyrere materiale enn ull. Så finnes det også silkekombinasjonstepper som er en blanding av silke og andre elementer som ull eller bomull av hensyn til designet, for å få det til å se preget ut. Dette er utrolige kunstverk som generelt brukes til å gjøre husets interiør vakrere, noen ganger også som veggdekor.

En annen type er ull- og bomullstepper som er ekstremt holdbare, helt naturlige og som har en mykere, mer behagelig tiltrekning på grunn av at de inneholder ull som er tilsatt bomull. Disse tar ikke like mye tid å lage som et silketeppe, men kan være like arbeidskrevende om enn litt mindre.

De ovennevnte faktorene er nettopp det som gir et orientalsk teppe dets ekte autentisitet. For å kjøpe autentiske orientalske tepper bør du bare stole på teppebutikker på nett som gir deg den beste kundeservicen, de beste markedsprisene med enkel retur og bytte hvis du har problemer med leveransen. Du bør snakke med kundeservice før du legger inn bestillingen og lese omtaler om butikken på nett. Det finnes mange pålitelige butikker på nett som tilbyr rask levering og med god kundeservice. Sjekk ut TrendCarpet for en av de største samlingene orientalske tepper å velge blant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *